Cum montez unitatea optica DVD-RW intr-o carcasa externa?


In cele ce urmeaza va voi explica pas cu pas modul de montare a unitatii optice DVD-RW intr-o carcasa externa, comercializata in magazinul nostru. Cu ajutorul acestei carcase poti transforma unitatea optica a laptop-ului intr-un dispozitiv USB portabil. Este o solutie ideala daca mai ai nevoie sa inscriptionezi date pe suport optic.


Setul de carcasa externa contine:

-masca frontala din plastic;

-doua surubele;
-placa convertor USB;
-carcasa neagra din plastic;
-un cablu USB 2.0.


Pasul 1: monteaza masca frontala pe unitatea optica

Incepe cu grija de la stanga spre dreapta:

Pasul 2: monteaza placa convertor USB pe unitatea optica

Apasa conectorul placii convertor pana intra complet in conectorul unitatii optice:Pasul 3: aseaza unitatea optica in jumatatea inferioara a carcasei

Jumatatea inferioara a carcasei are doua protuberante prevazute cu mici gauri:Asigura-te ca cele doua protuberante au intrat intre placa convertor si unitatea optica:

Pasul 4: montarea partii superioare

Partea superioara a carcasei are prevazut un orificiu rectangular pentru conectorul USB. Aseaza partea superioara a carcasei astfel incat inchiderea sa se realizeze dinspre spate, prin glisare. Verifica daca mufa USB intra corect in orificiul rectangular, in caz contrar carcasa nu se va inchide. Apasa ferm dar cu grija pana glisarea se incheie si carcasa este inchisa:


Pasul 5 (final): fixarea cu cele doua suruburi


Foloseste cele doua surubele din set pentru a asigura inchiderea finala a celor doua parti ale carcasei: